دانلود مقاله ترجمه شده رشته مدیریت

بررسی رابطه بین هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی در بین کارکنان بانک های کشاورزی شهرستان میاندوآب


عنوان انگلیسی:

Discussing the relation between spiritual intelligence and personality traits among the employees of Keshavarzi Banks of Miandoab


چکیده
هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی در بین کارکنان بانک های کشاورزی شهرستان میاندوآب بود. روش این تحقیق توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق حاضر کارکنان بانک کشاورزی شهرستان میاندوآب می باشد، که تعداد آن 132 نفر است. که با توجه به محدود بودن حجم جامعه تمامی افراد جامعه به صورت تمام شمار به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه هوش معنوی کینگ (SISRI) ۲۰۰۸ می باشد که داری ۲۴ گویه و پرسشنامه NEO-PI-R مک کرا و کاستا در سال ۱۹۸۵ تحت عنوان پرسشنامه شخصیتی NEO می باشد که ۶۰ سؤالی است. روایی صوری و محتوایی مقیاس توسط متخصصان روان‌شناسی مورد تایید قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای كرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها با كمك نرم افزار Spssاز آزمون همبستگی همبستگی پیرسون و ضریب گرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد بین هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد (P=0.05).


واژگان کلیدی:

هوش معنوی
ویژگی های شخصیتی
کارکنان


مقدمه
در سالهای اخیر روسای كارگزینی و روان شناسان مشاور، بیش از پیش به منظور ارزیابی بعضی ویژگیهای شخصیتی داوطلب در لحظه حساس استخدام، روش های كاملا دقیق و رضایت بخشی را الزامی اعلام كرده اند. تحقیقات هونت و بروو درباره هزاران كارگر موسسات مختلف نشان میدهد كه عوامل شخصیت بیش از فقدان مهارت و استعداد به نسبت بسیار زیادی به عنوان عامل اخراج و شكست و عدم موفقیت، ترفیع و پیشرفت دخالت می كنند. این مطالعات به اخراج كارگران به دلیلی غیر از دلیل فقدان تولید مربوط می شود. گاردنر هوش را مجموعه ای توانایی هایی می دارند که برای حل مساله و ایجاد محصولات جدیدی که در یک فرهنگ ارزشمند تلقی می شوند به کار می رود از نظر وی انواع نه گانه هوش عبارتنداز: هوش زبانی، موسیقایی، منطقی، ریاضی، بدنی، حرکتی، هوش فردی که شامل درون فردی و بین فردی می شود. هوش طبیعی و هوش وجودی که شامل ظرفیت مطرح کردن سوالات وجودی است (شاملو،1363). در مجموع هوش عموما باعث سازگاری فرد با محیط می شود و روش مقابله با مسائل و مشکلات را در اختیار او قرار می دهد هم چنین توانایی شناخت مساله ارائه راه حل پیشنهادی برای مسائل مختلف زندگی و کشف روش های کارآمد حل مسائل از ویژگی های افراد باهوش است. روان شناسان شخصیت در حال نزدیک شدن به یک وفاق عمومی در مورد ویژگی های شخصیتی انسان می باشند: مدل ۵ عاملی یا پنج عامل اصلی شخصیت (جان و سریواستاوا ، ۱۹۹۹).


فهرست مطالب
چكیده
مقدمه
روش تحقیق
نتایج
جدول 1 نتایج آزمون کولموگروف- اسمیرنف
آزمون فرضیه های تحقیق
آزمون 1
جدول 2 آزمون پیرسون هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی کارکنان
جدول 3 تحلیل واریانس فرضیه اصلی مربوط به رگرسیون متغیر هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی کارکنان
جدول 4 ضرایب پارامتر فرضیه اصلی مربوط به متغیر هوش معنوی و ویژگی های شخصیتی کارکنان
بحث و نتیجه گیری