هدف از این تحقیق بررسی انواع محافظه کاری و مفهوم سهام با فرمت docx در قالب 26 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

گزارشگری محافظه­كارانه

انواع محافظه­کاری

محافظه­کاری نامشروط

محافظه­کاری مشروط

تصمیمات سرمایه­گذاری

ماهیت سرمایه­گذاری

شناسایی فرصت­های سرمایه­گذاری

ارتباط فرصت­های سرمایه گذاری و تأمین مالی

فرصت­های سرمایه­گذاری و ارتباط آن با سود و بازده

عوامل مؤثر بر تصمیمات سرمایه­گذاری

جریان نقد سرمایه­گذاری

بازده فوق­العاده آتی سهام

بازده سهام

عوامل مؤثر بر بازدهی سهام

دیدگاه­های مربوط به ارزشیابی سهام

دیدگاه تحلیل­گران بنیادگرا

دیدگاه تحلیل­گران تکنیکی

نظریه مدرن پرتفولیو

تعریف بورس اوراق بهادار

مزایای بورس اوراق بهادار

شاخص بورس

عوامل تأثیرگذار در بروز حباب قیمت در بورس

اندازه شرکت

 پیشینه

منابع

 

 

 

در تحقیقات اخیر، محافظه­کاری را به دو نوع تقسیم کرده­اند: نوع اول محافظه­کاری پیش­رویدادی است که محافظه­کاری مستقل از اخبار است و محافظه­کاری نامشروط نیز نامیده می‌شود. این نوع محافظه­کاری بیشتر بر روی ترازنامه اثرگذار بوده و از بکار­گیری آن دسته از استانداردهای حسابداری ناشی می‌شود که سود را مستقل از اخبار اقتصادی جاری، کاهش می­دهند. برای مثال، شناسایی بدون­درنگ مخارج تحقیق و توسعه به­عنوان هزینه، حتی درصورتی­که جریان­های نقدی مورد انتظار آن‌ها مثبت باشد، از این نوع است. نمونه دیگر مربوط به نحوه مستهلک­نمودن دارایی­ها است. ایسه (2002) بیان می­کند که شتاب استهلاک دفتری دارایی­ها بیشتر از شتاب استهلاک اقتصادی آن‌ها است.

 

 

 

نوع دیگری از محافظه­کاری، محافظه­کاری پس­رویدادی است که محافظه­کاری وابسته به اخبار، محافظه کاری مشروط و عدم­تقارن زمانی سود نیز خوانده می‌شود. این نوع محافظه­کاری بیشتر برروی صورت سود و زیان اثرگذار است. براساس این نوع محافظه­کاری در اثر اخبار ناخوشایند ارزش دفتری دارایی­ها کاهش پیدا می­کند در حالیکه برای افزایش ارزش دارایی­ها به اخبار خوشایندی با قابلیت تایید بسیار بیشتر نیاز است. تعریف ارائه­شده توسط باسو (1997) که محافظه­کاری را به عنوان تأییدپذیری متفاوت برای شناسایی درآمدها و هزینه­ها در نظر می­گیرد بیانگر محافظه­کاری مشروط است. این نوع محافظه­کاری به مفهوم شناسایی به­موقع­تر اخبار بد نسبت به اخبار خوب در رابطه با سود است. برای مثال شناسایی زیان­های برآوردی در پیمانکاری و عدم شناسایی سود حتی در صورت محتمل­بودن ورود منافع اقتصادی به درون واحد تجاری، قاعده­ی اقل بهای تمام شده یا خالص ارزش فروش، حذف سرقفلی در نتیجه­ انجام آزمون کاهش ارزش و شناسایی نامتقارن زیان­های احتمالی در مقابل سودهای احتمالی از این نوع محافظه­کاری هستند. رایان (2006) مفهوم محافظه­کاری مشروط را به این صورت بیان می­کند که اخبار خوب (اطلاعاتی که گویای افزایش سودهای آتی باشند) دیرتر از اخبار بد (اطلاعاتی که گویای کاهش سودهای آتی باشند) در صورت­های مالی شناسایی می­شوند. به طور کلی، اصول حسابداری شناسایی کاهش (یا اخبار بد)­ موجودی کالا، سرقفلی و زیان های احتمالی و درآمد پیمانکاری را ایجاب می­کند؛ اما شناسایی، افزایش ناشی از اخبار خوب را منع می­کند (پای، درنتون و والکر، 2005).